Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Димитър Манчев

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Димитър Манчев


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до семейството на Димитър Манчев. В съболезнованието на проф. Данаилов се казва:

        „Тъгувам заедно с вас за загубата на един блестящ български талант, на един силен и честен човек, чиято липса днес ранява сърцата ни с дълбока скръб. Съзнавам, че трудно могат да се намерят думи на съчувствие, които могат да ви утешат.
        С уникалното си присъствие на сцената, на телевизионния екран и в киното Димитър Манчев доказа, че няма малки и големи роли, а малки и големи актьори. Сътворените от него над 150 образа остават за поколенията в съкровищницата на българското театрално и киноизкуство и в паметта на зрителите, които го приемаха за един от тях. Ще го запомня с невероятното му дарование и човешка доброта. Той внасяше в живота ни повече смях и оживяваше делника.
        За верните му почитатели, за всички нас, той беше ту г-н Фратю от „Чичовци”, ту Гечев в „Римска баня”, ту Уилфред Бонд в „Квартет”, ту Миташки от „Оркестър без име”. Но най-вече беше Димитър Манчев от Сатирата. До последната си роля той остана верен на любимия си театър, печелейки още и още нови зрители в храма на Мелпомена.
        „Млад съм, бе! Живее ми се!”, сякаш го чувам да казва. Той наистина остана завинаги млад по дух и жив в нашите сърца. Поклон пред светлата му памет!”



Времето