Заместник-Министърът На Културата Иван Токаджиев Заминава За Япония И Ср Виетнам

Заместник-Министърът На Културата Иван Токаджиев Заминава За Япония И Ср Виетнам


        В периода от 24 януари до 1 февруари 2009 г. зам.-министърът на културата  Иван Токаджиев заминава за Япония и СР Виетнам, в състава на официалната делегация, водена от Президента на Република България  Георги Първанов.                       
        По време на посещението си в Япония, на 28 януари  г-н Иван Токаджиев ще открие изложбата   „Буквите на България - Азбука на Европа” в Музея на печата „Топпан”, а на 29 януари - изложбата „Тракийски съкровища от България” в Музея „Даймаро” в Токио.
        През 2009 г. се честват 50 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония, 2009г. е обявена и за „Година на приятелството между Япония и страните от Дунава”. Други прояви, предвидени в културната програма на Годината, са концерти на ансамбъла на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, гр.Котел и концерти „Хармонията на българските гласове”, гостуване на камерния ансамбъл „Софийски солисти” и  други български изпълнители, изложба на Тодор Тодоров и Даниела Тодорова, изложба-ретроспекция на фотографии от Международния балетен конкурс във Варна, изложба на художници от Пловдив; демонстрация на българска кухня и др.                       
        В рамките на посещението си в СР Виетнам г-н Иван Токаджиев ще подпише Програма за сътрудничество в областта на културата между Министерство на културата на Република България и Министерство на културата, спорта и туризма на СР Виетнам за периода 2009-2012 г.
 


Времето