Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ориса Последното Бебе За 2008 Г.

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ориса Последното Бебе За 2008 Г.


        
        На 25 януари /неделя/ 2009 г. министърът на културата проф. Стефан Данаилов ориса последното бебе за 2008 г. – Самуила от Варна. Министър Данаилов ориса малката Самуила с думите:
 
 „БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, САМУИЛА!
 
Орисвам те да пораснеш умна, силна, честна и великодушна, а с красивата си усмивка да поддържаш топлината в семейното огнище!
 
Нека платната на твоя кораб „Живот” са издути от попътен вятър, а в капитанския си дневник да записваш стотици успешни открития, нови светове, приятелства и хубави мигове, които да се превръщат в красиви спомени.
 
Нека детството ти бъде весело и безгрижно, младостта ти – прекрасна и богата на мечти, които да превърнеш в осъществени планове, а златната есен на дългия ти житейски път - достойна и пълна с мъдрост, която да споделиш с деца и много внуци. 
 
Орисвам те да бъдеш състрадателен и добър човек, защото това означава, че ще имаш и много истински приятели!
 
Орисвам те никога да не губиш от поглед светлината от щастливата звезда, под която си родена и тази светлина да те изведе до непокорени върхове!
 
Орисвам те да бъдеш много обичана, толкова много, колкото обичаш и ти!
 
Орисвам те да бъдеш признателна и грижовна дъщеря така, както за теб ще се грижат и ще са ти признателни твоите деца!
 
Орисвам те да продължиш дарованията на своя род, избирайки си професия, която ти е по сърце и която ще работи за теб така, както ти ще работиш за нея!
 
Орисвам те да бъдеш горда и борбена българка, да познаваш историята на страната ни, да обичаш нашия народ и с успехите си да допринесеш за своето и за националното ни самочувствие!
 
Орисвам те да бъдеш владетелка на собствената си съдба!
 
НОСИ ИМЕТО СИ С ГОРДОСТ И ОТГОВОРНОСТ И НЕКА ТО ТИ НОСИ КЪСМЕТ В ЖИВОТА, САМУИЛА!
 
   Министърът на културата проф. Стефан Данаилов поздрави щастливите родители и подари на първородната им дъщеря златна гривна, гравирана със специален надпис, малко златно талисманче за семейството, голям плюшен мечок и кошници с цветя и подаръци.

   Заключителната церемония на десетата, юбилейна кампания „БЕБЕ 2009” - Тържественото орисване, се организира от списание „9 месеца”.
   Орисница на първото бебе на 2009 г. – Веселина стана олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК
 
 



Времето