Българският Талант Покори Москва

Българският Талант Покори Москва


     Талантът на българските изпълнители изправи на крака публиката в новата зала на „Болшой театър” в Москва по време на Галаконцерта за откриването на Годината на България в Русия на 5 февруари. Двамата президенти Георги Първанов и Дмитрий Медведев, български и руски министри, кметът на Москва Юрий Лужков, депутати, посланици и дипломати, творци, общественици и приятели на България дълго аплодираха изключителното изпълнение на Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, както и таланта на Теодосий Спасов, Радостина Николаева, Мистерията на българските гласове, Елица и Стунджи, Светлин Русев, трупата на Нешка Робева, „Акага”, Иво Папазов и неговото трио, както и хора „Св. Николай” на Третяковската галерия.
     Оригиналното режисьорско решение на Александър Морфов, вдъхновен от българската идентичност, роди един забележителен спектакъл, достоен за всяка световна сцена. Галаконцертът, oрганизиран от Министерството на културата на България, показа пред благодарната руска публика новото лице на възраждащата се българска култура.
   Министърът на културата проф. Стефан Данаилов, който лично присъства на репетициите на концерта последните два дни, не скри вълнението си, че силата и красотата на българския талант блестят така ярко и завладяващо. След края на спектакъла той поздрави сърдечно всички изпълнители и режисьора Александър Морфов, като обеща концертът да бъде показан и в София.
Снимки от концерта можете да видите ТУК


Времето