Центърът За Източноевропейски Изследвания Към Варшавския Университет Обявява Конкурс За 25 Стипендии

Центърът За Източноевропейски Изследвания Към Варшавския Университет Обявява Конкурс За 25 Стипендии


        
        Центърът за Източноевропейски изследвания към Варшавския университет обявява 9-ти конкурс за 25 стипендии в Програмата за Източноевропейски изследвания. Програмата е насочена към кандидати от Централна Европа, Балканите, Източна Европа, Русия, Кавказ и Централна Азия.
       
Краен срок за подаване на молби: 15 март 2009 г.
            

            Адрес за подаване на документите: Palac Potockich, Krakowskie Przedmiescie 26/28, 00-927 Warszawa
            Тел. 022 55 22 555; факс. 022 55 22 222;
            Или ел. поща: studium@uw.edu.pl; www.studium.uw.edu.pl.
            За условията за отпускане на стипендията и за  изисквания към  кандидатите, моля, посетете www.studium.uw.edu.pl.
           
        Центърът за Източноевропейски изследвания е създаден с решение на академичния съвет на Варшавския университет през 1990 г. като част от Института по ориенталски (източни) изследвания. През 1991 г. се поставя началото на Източноевропейско лятно училище, програма за млади изследователи от бившия Съветски съюз (403 дипломанти до 2007 г.). Специализираната Програма за Източноевропейски изследвания беше тържествено открита в присъствието на министър-председателя на Полша през 1998 г. Амбицията на програмата е тя да се превърне в продължител на предвоенните традиции на полските източноевропейски науки. Това е 2-годишен, редовен магистърски курс с 6 специалности, който ще e с продължителност от 1 октомври 2009 г. до 30 юни 2011 г.
      
        Стипендиантите ще могат да изучават историята и съвременното развитие на страните от Централна и Източна Европа, както и на Русия, като ще получат задълбочени познания не само в сферата на политологията,  но и в областта на историята на изкуството, литературата, културата, социологията, демографията, географията, правото и икономиката.
      
        Центърът за Източноевропейски изследвания вече е обучил над 190 студента, на които е била присъдена стипендия като част от програмата между 2001 и 2008 г. Едно от основните изисквания е кандидатите да владеят полски и английски език. Подробна информация относно останалите изисквания към кандидатите, както и документите за кандидатстване, могат да бъдат намерени на адрес:   
 
 


Времето