Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Читалищните Дейци По Повод 1 Март – Ден На Любителското Творчество

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Читалищните Дейци По Повод 1 Март – Ден На Любителското Творчество


     Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравление до всички читалищни дейци, творци и изпълнители на любителско творчество по случай 1 март – Ден на любителското творчество. В писмото си проф. Данаилов подчертава, че този празник е израз на волята и вдъхновението на народа ни за по-щастлив живот и за повече красота във всекидневието. Проф. Стефан Данаилов отбелязва още, че расте интересът на международната културна общественост и на ЮНЕСКО към нашия фолклор, към уникалните български шедьоври на нематериалното културно наследство.
    В поздравлението си до читалищните дейци министърът на културата изтъква, че високо цени ролята на читалищата като средища за съхраняване и развитие на традиционните и на съвременните форми на изкуството, за предаване на творческия опит от стари на млади. Проф. Данаилов не скрива и радостта си, че постиженията на българското читалище са известни не само във всяко селище, но и в цяла Европа и по света.
    В края на поздравлението си министър Стефан Данаилов пожелава на читалищните дейци да са здрави и все така трудолюбиви, ентусиазирани, всеотдайни, за да издигат авторитета на българската култура и да помагат за опазването на завещаното ни от народния гений.