В Министерството На Културата Се Проведе Заседание На Организационния Комитет За Отбелязване На 100-Годишнината От Рождението На Никола Вапцаров

В Министерството На Културата Се Проведе Заседание На Организационния Комитет  За Отбелязване На 100-Годишнината От Рождението На Никола Вапцаров


        На 11 март (сряда) 2009 г. в Министерството на културата на свое първо заседание се събра Организационният комитет за отбелязване 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров. Юбилейната годишнина на българския поет е включена в културния календар на ЮНЕСКО.
       
В състава на Организационния комитет, председателстван от министъра на културата проф. Стефан Данаилов, участват видни изследователи на българската литература, ръководители на културни институти и творчески съюзи, представители на местната власт, на военно-морските сили, на медиите.
      
На заседанието Организационният комитет обсъди основните инициативи за отбелязването на 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров и препоръча конкретните стъпки за реализация им. Внимание беше отделено на изданията, посветени на живота и творчеството на поета, които предстои да излязат през 2009г.