Приключи Българският Национален Етап На “Xiv Международен Фотографски Експеримент За Обекти На Наследството”, Провеждан Ежегодно Под Егидата На Съвета На Европа

Приключи Българският Национален Етап На “Xiv Международен Фотографски Експеримент За Обекти На Наследството”, Провеждан Ежегодно Под Егидата На Съвета На Европа


        Приключи българският национален етап на “XIV международен фотографски експеримент за обекти на наследството”, провеждан ежегодно под егидата на Съвета на Европа.
        На  20 март 2009 г. в Министерствата на културата жури в състав Петър Миладинов, Ива Стаменкова и Надя Стоянова определи лауреатите в конкурса.
        Първа награда се връчва на 19-годишната Пролет Йорданова за снимката й „Крепост Меджиди табия”, гр. Силистра. Наградата е в размер на 250 лв. Втора награда и 150 лв. получава 14-годишният Любослав Ангелушев за снимката си „Крепостта Калиакра”. Трета награда и 100 лв. отидоха при 17-годишния Ивайло Ангелов за снимката „Мъртвата долина”, гр. Плевен. В каталога на конкурса ще бъде публикувана и класираната на четвърто място снимка на 11-годишната Мартина Милкова - „Флотската кула”, гр. Русе.
        Първите двама лауреати ще бъдат изпратени на официалната церемония по награждаването, която ще се проведе през месец декември в Страсбург.
        Снимките на първите четирима лауреати ще бъдат изпратени на европейския координатор на фотоконкурса за включване в каталога на лауреатите и в комплектите с техните фотоси, които ще се разпращат на страните – участнички за организиране на изложби. Ляуреатите ще получат по един екземпляр от каталога, в който са публикувани и техните фотоси. 

Пролет Йорданова  „Крепост Меджиди табия”





Любослав Ангелушев „Крепостта Калиакра”



Водещи новини

Времето