Министър Стефан Данаилов Връчи Наградите На Министерството На Културата

Министър Стефан Данаилов Връчи Наградите На Министерството На Културата


        На официална церемония в Народния театър „Иван Вазов” на 27 март – Международния ден на театъра, министърът на културата проф. Стефан Данаилов връчи наградите на Министерството на културата "Икар".
        Министър Данаилов поднесе лично наградите за най-добър маркетинг, мениджмънт и приходи в страната и чужбина на директора на Театрална работилница Сфумато – проф. Маргарита Младенова и на директора на Столичния куклен театър - Кирякос Аргирополус.
„Днес наистина е забележителен ден, защото 27 март е Световен ден на театъра. Бяхме в театъра преди 4 години, след това отскочихме под купола на цирка, след това отидохме в операта – първата й изява след ремонта, и отново се върнахме в театъра, което мен много ме радва.” – каза на церемонията по връчването на наградите министър Стефан Данаилов.
Проф. Маргарита Младенова благодари на Министерство на културата с думите: „- За нас тази награда е изключително ценна, защото тя проявява един парадокс - точно некомерсиалната стратегия „Сфумато” да има най-високи икономически показатели. Сърдечно благодарим на нашия културен министър и на Министерството на културата за подкрепата за такива стратегии като „Сфумато”. Не всяка държава го прави и не всяка държава е длъжна.”. 
С присъщото си чувство за хумор, след като прие наградата за маркетинг, мениджмънт и приходи,  директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргирополус заяви, че „- Когато фактите говорят, гърците мълчат!”
 
        Снимки от церемонията по награждаването можете да видите във фотогалерията.


Водещи новини

Времето