Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Ще Открие В Двореца „Порча” Във Виена Изложбата „Епохата На Цар Фердинанд І. Завръщането На България В Европа”

Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Ще Открие В Двореца „Порча” Във Виена Изложбата  „Епохата На Цар Фердинанд І. Завръщането На България В Европа”


По повод 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България, заместник-министърът на културата Явор Милушев ще открие на 2 април 2009 г. в Двореца „Порча” във Виена изложбата „ЕПОХАТА НА ЦАР ФЕРДИНАНД І. Завръщането на България в Европа”, както и съпътстващата проява – изложба от произведения на изявени български художници под надслов „Градините на Фердинанд”.
Документалната изложба „ЕПОХАТА НА ФЕРДИНАНД І. Завръщането на България в Европа” ще бъде представена в Двореца „Порча” до 24.04.2009 год., а художествената изложба „Градините на Фердинанд” в залите на Българския културен институт Дом „Витгенщайн” до 17.04.2009 год.
         Проектът „ЕПОХАТА НА ЦАР ФЕРДИНАНД І. Завръщането на България в Европа” е съвместна проява на Министерството на културата на Република България, Министерството на външните работи на Република България и Държавна агенция „Архиви” в изпълнение на Програма 2008 на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
Той се реализира със съдействие на Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, Националния природонаучен музей при БАН, Националния политехнически музей, ОП „Стара София” със Софийски исторически музей и Анелия Атанасова – Депутат в 40-то Народно събрание.
         Проектът стартира в навечерието на 100-годишнината от обявяването Независимостта на България в Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”, като официалното откриване се състоя на 18 септември 2008 год. 
Инициативата за представянето на проекта във Виена, където е роден Фердинанд І, е на директора на БКИ Дом Витгенщайн” Борислав Петранов и е подкрепена от Посолството на Република България в Република Австрия .
   


Водещи новини

Времето