Трупата На Музикалния Театър Тръгва На Традиционното Си Пролетно Турне В Европа

Трупата На Музикалния Театър Тръгва На Традиционното Си Пролетно Турне В Европа


   По традиция Музикалният театър празнува големите християнски празници с почитателите си от Европа. И този Великден трупата ще пътува с три концерта от творби на Франц Лехар, на Йохан Щраус и гала концерт с популярни арии и дуети от оперетната класика. Програмата включва оперетата „Циганска любов” на Фр. Лехар и малко известното у нас заглавие „Виктория и нейният хусар” от Паул Абрахам, специално подготвено за турнето на немски език. Премиерата на тази оперета на българска сцена и на български език ще бъде на 15 и 16 май от 19.00 ч.
   Режисьор на спектаклите е проф. Светозар Донев, диригенти – Юли Дамянов и Огнян Митонов. Европейската публика ще може да оцени таланта на звездите на НМТ, сред които: Калина Ангелова, Светлана Иванова, Еделина Кънева, Катерина Тупарова, Юлия Маринова, Марио Николов, Николай Петров, Пеньо Пирозов, Александър Мутафчийски, Богомил Спиров, Николай Павлов, хор, балет и оркестър на НМТ.
   Сред градовете в предстоящия гастрол са Лудвигсбург, Швайнфурт, Дуизбург и Щутгарт в Германия, какно и Винтертур в Швейцария. Представленията се очакват с голям интерес и билетите вече са изкупени.
   През периода, в който трупата ще гостува в други страни, театърът няма да разочарова и българските си почитатели - оперетата няма да затвори врати. На 24 и 25 април от 19.00 ч. тя е подготвила голям Пролетен концерт – „Пролет в оперетата” с режисьор Светлана Атанасова и диригент Игор Богданов. В програмата са включени популярни арии, дуети и танци от оперетната класика на Щраус, Калман, Лехар и Офенбах.
   За децата от 3 до 103 години на 17, 23 и 24 от 11 ч. е веселият мюзикъл за малки и големи „ Принцесата и свинарят” по текст на Панчо Панчев и музика на Юлиян Слабаков.
   И тази година Музикалният театър гостоприемно ще отстъпи сцена на младите таланти от НМА „Панчо Владигеров”. На 16 април от 19.00 ч. е концертът на студенти от консерваторията „Шедьоври от Моцарт”, режисьор е Стефан Донев, диригент - доц. Атанас Варадинов. На 30 април е концертът на студентите от класа на проф.Павел Герджиков - „Любовни мигове с музиката на Росини, Верди, Маскани, Пучини” , диригенти проф.Александър Йосифов, доц. Атанас Варадинов, доц. Ивайло Кринчев.




Водещи новини

Времето