На 28 Април От 19.00 Ч. В Зала 1 На Ндк Ще Се Състои Тържествен Концерт На Училищата По Изкуствата И По Културата „Младостта На България Пее И Танцува”

На 28 Април  От 19.00 Ч. В Зала 1 На Ндк Ще Се Състои Тържествен Концерт На Училищата По Изкуствата И По Културата „Младостта На България Пее И Танцува”


     На 28 април /вторник/ от 19.00 ч. в зала 1 на НДК ще се състои Тържествен концерт на училищата по изкуствата и по културата „Младостта на България пее и танцува”. Концертът е по повод 100 години от признаването на Независимостта на България и е под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Яна Титова и Златин Цветков.
      В спектакъла ще вземат участие повече от триста млади таланти от училищата по изкуствата и по културата към Министерството на културата - музикални и танцови художествени състави и солисти от София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Бургас и Стара Загора. В програмата са включени произведения на А. Вивалди, Г. Ф. Хендел, Б. Годар, Дж. Верди, А. Пиацола, Бизе-Шчедрин, М. Големинов, Ал. Танев, М. Пеков, П. Христосков, Т. Стойков, Б. Карадимчев и др. Концертът е със свободен вход.
      В Националния дворец на културата може да се види и съпътстващата концерта изложба „Знаковите места на Независима България”. Изложбата включва фотоси и плакати, създадени от учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Тя е разположена във фоайе „Запад” и ще продължи до 30 април т. г.



Водещи новини

Времето