Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Наградата „Златен Шофар”

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Наградата „Златен Шофар”


     На официална церемония в Младежкия театър „Николай Бинев” в София на 26 април т.г., бяха връчени наградите „Шофар” за 2008 г. Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи годишната награда „Златен Шофар”. Отличието бе присъдено на Министерство на културата от организацията на евреите в България „Шалом” за активно партньорство и сътрудничество. Министерство на културата оказа голяма помощ при реставрирането на Софийската и Видинската синагога.
      Министър Данаилов благодари сърдечно за наградата, изтъквайки, че тя му е скъпа и я възприема като висока оценка за работата на Министерството на културата.
      Специалната награда на Максим Бенвенисти, предаседател на „Шалом”, получи актьорът Ицхак Финци. Залата дълго аплодира изпълненията на „Тоника”, които бяха специални гости на вечерта.
      Тази година наградите бяха раздадени в 4 категории: „За цялостен принос в развитието на еврейската общност в България”, „За утвърждаване на еврейската култура, наука и ценности, за издигане на авторитета на ОЕБ „Шалом”, „За активна доброволческа дейност в полза на еврейската общност в България” и „За обществено-политическа и публицистична дейност в името на етническата и верска толерантност”.






снимки: Гергана Костадинова ®





Водещи новини

Времето