На 28 Април Т.Г. В Зала „България” Се Проведе Общото Събрание На Българската Асоциация На Работодателите В Областта На Културата Барок

На 28 Април Т.Г. В Зала „България” Се Проведе Общото Събрание На Българската Асоциация На Работодателите В Областта На Културата Барок


     На 28 април т.г. в зала „България” се проведе Общото събрание на Българската асоциация на работодателите в областта на културата БАРОК.
     В приветствието си към събранието министърът на културата проф. Стефан Данаилов отбелязва: „...Създаването на БАРОК беше необходима стъпка за културата. Това ново формирование за България е и реакция на поредица призиви от нашите европейски партньори за създаване на организация, която е реалният партньор на синдикатите в уговаряне на трудовите условия в културни организации с различен правен статут – държавни, общински и частни и следствие на хармонизираните български закони с европейските.
     БАРОК е и първата структура в културата, която обединява в едно културни дейци от различни видови изкуства и културни дейности. Това създава възможност не само за сравнимост в социалната и творческа ефективност, но и за професионално партньорство със сродните организации от Европейския съюз. Налице е вече реална възможност за синхронизиране на стандартите на българските културни институти с тези на европейските – както по отношение на организация на творческите процеси, така и в социализирането на културната продукция.”
     Приветствия бяха поднесени и от Столична община, Съюза на музикалните и танцови дейци в България, Съюза на артистите в България и Българската стопанска камара.
    Председателят на БАРОК Митко Тодоров прочете отчетния доклад за периода от създаването на организация досега. Приети бяха отчет, план за работата и стратегия за дейността на БАРОК.