Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие На 7 Май В Рим „Дни На Българския Филм”

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие На 7 Май В Рим „Дни На Българския Филм”


     Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие на 7 май 2009 г. в Рим „Дни на българския филм”, които се провеждат под неговия патронаж. Откриването е в 19.30 ч. в Двореца на експозициите.
    Организатори на кинофестивала са Министерството на културата на Р България, асоциация „Феникс”, Българският културен институт в италианската столица, с подкрепата на Община Рим. Съорганизатори на събитието са БНТ, ИА „Национален филмов център”, италианската телевизионна мрежа „РАИ”.
    През дните на българския филм в Рим ще бъдат показани част от най-добрите български филми, създадени през миналата година. Фестивалът стартира с „Дзифт” на Явор Гърдев. Вторият ден ще бъде посветен на БНТ, която ще представи четирите тв серии „Хъшове” на Александър Морфов. Ценителите ще видят и „Изпепеляване” на режисьора Станимир Трифонов. Програмата ще завърши с филма на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. По време на форума ще има изложба на плакати за български исторически филми, както и творческа дискусия между гостуващи български актьори и режисьори и италиански кинотворци и продуценти.



За повече информация:

Жана Яковлева, председател на асоциация „Феникс”: 00 393 289510013