Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Българските Музеи По Случай Международния Ден На Музеите – 18 Май

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Българските Музеи По Случай Международния Ден На Музеите – 18 Май


      Министърът на културата проф. Стефан Данаилов поздрави българските музеи по случай Международния ден на музеите – 18 май. В поздравлението на министър Данаилов се казва:


      „Уважаеми дами и господа, поздравявам ви с Международния ден на музеите – 18 май.
     Вдъхновението и ентусиазмът на основоположниците на музейното дело бележат начало на един дълъг път, водещ до утвърждаването на музея като институция с висок авторитет и обществена значимост, допринасяща за духовното израстване на нацията ни. Като достойни продължители и участници в тази мисия на вас предстои успешното реализиране и отговорната задача по осъществяването на проекта за дигитализацията на българските музеи, който ще представи в Интернет цялото богатство на уникалното българско културно наследство. Последователността ви в тази работа личи и от мотото на тазгодишното честване на професионалния ви празник - „Музеи и туризъм”. Убеден съм, че този фокус ще даде възможност на българските музеи да се превърнат в още по-значим фактор за устойчиво развитие, както и за увеличаване на ролята им за развитието на културния туризъм като възможност за привличане на инвестиции в страната.
     Поздравявам ви за упоритостта и всеотдайността, с които съхранявате за поколенията паметта на нацията и ви желая здраве, щастие и много творчески успехи. Честит празник !”.




Времето