Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Откри Изцяло Обновената Зала На Дт „Н. Й. Вапцаров” В Благоевград

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Откри Изцяло Обновената Зала На Дт „Н. Й. Вапцаров” В  Благоевград


     На 25 май 2009 г. министърът на културата проф. Стефан Данаилов откри изцяло обновената зрителна зала на Драматичния театър „Н. Й. Вапцаров” в Благоевград.
      Министерството на културата осигури 1 055 039 лв. за цялостното обновяване на залата на театъра и за основен ремонт на артистично-административния тракт. За ремонтирането на гримьорните, санитарните помещения и кабинетите на администрацията бяха изразходвани 337 439 лв. Цялостното обновяване на театралната зала струва 717 600 лв.
      Един театър може без много неща, но не може единствено без актьори и зрители, каза министърът, след като преряза лентата заедно с директора на театъра Николай Кимчев. Той припомни за поетия и вече изпълнен ангажимент от страна на Министерството на културата за обновяването на материално-техническата база на театъра в Благоевград. Стефан Данаилов отбеляза, че този проект е осъществен и по случай 100-годишнината от рождението на патрона на благоевградския театър. След като бяха подобрени условията и базата за работа на актьорите, сега и салонът предлага удобства за зрителите, каквито имат малко театрални зали в страната, допълни той. Аз винаги съм знаел и съм убеден, че в Благоевград и в района има много талантливи и способни хора, които обичат изкуството и те заслужават да се направи всичко това, отбеляза министърът.
      Министър Стефан Данаилов заедно с областния управител на Благоевград Владимир Димитров и с кмета на общината Костадин Паскалев оцениха удобствата на залата при празничната програма, с която ги поздравиха изпълнители от Драматичния и от Кукления театър, от Камерната опера в Благоевград и от ансамбъл "Пирин".

   СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ДТ "НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ"




Времето