Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие Новата Археологическа База И Фондохранилище В Националния Историко-Археологически Резерват “Плиска”

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Открие Новата Археологическа База И  Фондохранилище  В Националния Историко-Археологически Резерват  “Плиска”


     Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще посети на 29 май 2009 г. област Шумен. В 11.00 часа на 29 май проф. Стефан Данаилов ще бъде в музея в Националния историко-археологически резерват /НИАР/ “Плиска”, където официално ще открие новата археологическа база и фондохранилището към нея.
Министерството на културата осигури 2,5 милиона лева за изграждането на новата археологическа база и фондохранилище в НИАР “Плиска”.
      По-късно през деня министър Стефан Данаилов ще присъства и на откриването на Международната конференция „30 години от обявяването на Мадарския конник за световна културна и историческа ценност”.

     Международната научна конференция започва в 14.00 часа в Регионалния исторически музей в гр. Шумен.
Откриването на новата археологическа база и фондохранилище в НИАР “Плиска” и международната научна конференция в Шумен са част от изявите, включени в програмата за отбелязване на 30 години от обявяването на Мадарския конник за световна културна и историческа ценност.

Времето