На 10 Юни Т.Г. В Концертен Комплекс "България" Ще Се Състои Официалното Откриване На Най-Новата Филмова Сцена В София

На 10 Юни Т.Г. В Концертен Комплекс "България"  Ще Се Състои Официалното Откриване На Най-Новата Филмова Сцена  В София


          На 10 юни (сряда) 2009 г. от 16.00 часа в Концертен комплекс "България" (ул. „Аксаков” № 1) ще се състои официалното откриване на най-новата филмова сцена в София. На откриването ще бъде излъчена премиерната прожекция на филма "Националният отбор по музика на 80 години". Филмът е с подзаглавие "Репетиция за концерт" и е посветен на 80-годишния юбилей на Софийската филхармония. Продуцент е БНТ. Автори са Гергана Ковачева и Емилия Коларова, оператор - Владимир Стоев, режисьор на филма е Ценка Караджиева.
          Концертен комплекс "България" е открит през 1937 г. по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс, включващ и хотел. Софийската филхармония стопанисва и управлява двете зали в комплекса - зала "България" и Камерна зала. Филмовата сцена е част от Голяма зала "България", която е с капацитет 1200 места. Новата сцена е предвидена като пространство в концертния комплекс за представяне на филмови продукции с музикална тематика, прожектиране на записи от концерти с образователна и с комерсиална цел, провеждане на мултимедийни арт презентации, конференции и уъркшопи.
          На 11 юни (четвъртък) от 17:30 часа в зала „България” на новата филмова сцена ще се прожектира документалния филм за проф. Саша Попов - основателя на Софийската филхармония. Автор на филма е Магдалена Манолова, режисьор Огнян Сурдалов. Прожекцията ще бъде в рамките на Международния фестивал "Софийски музикални седмици".



Водещи новини

Времето