На 12 Юни 2009 Г. От 10.00 Ч. На Сцена „17” На Vіі-Я Етаж В Министерство На Културата Ще Бъде Представен Окончателният Вариант На Стратегическия План За Развитие На Културния Туризъм В България

На 12 Юни 2009 Г. От 10.00 Ч. На Сцена „17” На Vіі-Я Етаж В Министерство На Културата  Ще Бъде Представен  Окончателният Вариант На Стратегическия План За Развитие На Културния Туризъм В България


          На 12 юни 2009 г. от 10.00 ч. на сцена „17” на VІІ-я етаж в Министерство на културата ще бъде представен окончателният вариант на Стратегическия план за развитие на културния туризъм в България. Ще присъстват представители на Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и горите, Държавната агенция по туризъм, на областните и общински администрации, на регионалните музеи, на неправителствени организации, както и представители на италианските партньори, работили по разработката на проекта.
          Съгласно подписаният през 2006 г. протокол за намерения между Министерството на културата на Република България и област Кампания – Италия, екип от италиански експерти на Регионалния клон в област Кампания на Националната Асоциация на строителите „АНЧЕ”, съвместно с Областната управа на област Кампания и с Археологическата дирекция на Помпей, разработи Пилотен проект за изготвяне на Стратегически план за развитие на културния туризъм в България.
           Целта на проекта е да се изготви стратегически план за маркетинг на територията на България, базиран на валоризирането на културните, историческите и природни ресурси на страната, с цел привличането на сегментите на международния културен туризъм, в съответствие с моделите на устойчиво развитие. Проучвателните дейности по проекта бяха свързани с оценка на туристическите ресурси на страната и условията за конкурентоспособност на общата система на културния туризъм в България.



Водещи новини

Времето