На 10 Юни В Етнографския Музей В Пловдив Бе Открит 45-Ят Международен Фестивал На Камерната Музика

На 10 Юни В Етнографския Музей В Пловдив Бе Открит 45-Ят Международен Фестивал На Камерната Музика


     На 10 юни в 20.00 ч. в Етнографския музей в Пловдив бе открит 45-ят Международен фестивал на камерната музика. Живописният двор на Етнографския музей ще събере отново почитателите на камерната музика на шест запомнящи се концерта от 10 до 20 юни.
      Първият Международен фестивал на камерната музика се провежда от 1 до 12 юни 1964 г. в уникалната атмосфера на Етнографския музей в Старинен Пловдив. Сред учредителите и организаторите са проф. Владимир Аврамов, проф. Александър Нейнски, Добрин Петков, Марко Мишолам, градските институции на Пловдив и Българска концертна дирекция-София. Фестивалът се утвърждава като традиционна и необходима музикална проява за града и региона. В своята 45-годишна летопис Фестивалът има неизменната цел да покаже на пловдивската публика едни от най-добрите камерни изпълнители.
      През 2009 г. се възстановява старата и успешна практика фестивалната програма на най-престижния музикален форум в Стария град да акцентира върху 5-6 силни концертни изяви на наши и чуждестранни изпълнители и състави.

     ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК.

Водещи новини

Времето