Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получава Годишната Награда „Св. Св. Кирил И Методий” На Ндк

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получава Годишната Награда „Св. Св. Кирил И Методий” На Ндк


   Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получава годишната награда „Св. Св. Кирил и Методий” на НДК - пластика и диплом, „за дългогодишното му емблематично творческо участие в българското кино и театър, за изключително успешната му преподавателска и педагогическа работа в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, за активната му обществена дейност в полза на българската култура” - са мотивите на инициаторите.
    Голямата награда на 14-ия Салон на изкуствата - пластика „Вдъхновение” и диплом, е за община Благоевград и общинските културни институти - фолклорния ансамбъл „Пирин”, Регионалния исторически музей, фолклорния ансамбъл „Пиринска китка” и Общинския куклен театър - за партньорството в специалния акцент „Благоевград гостува на 14-ия Салон на изкуствата” и за великолепното представяне в програмата на салона.
    Пластика-плакет и диплом получи и ИА „Национален филмов център” към Министерството на културата - за постоянното, активното и коректно партньорство във филмовото програмиране и за Фестивала на европейските копродукции, който организира всяка година в рамките на Салона на изкуствата в НДК.
Автор на пластиките-награди е Красимир Трендафилов. Екслибрисът на 14-ия Салон на изкуствата е дело на Онник Каранфилян, а дизайнът - на Васил Инджев и „Обелиск дизайн”.




Времето