На 23 Юни Т.Г. В Националната Галерия За Чуждестранно Изкуство В София Ще Се Открие Изложба На Американската Художничка Сигал Бюсел - “Разговор С Човечеството”

На 23 Юни Т.Г. В Националната Галерия За Чуждестранно Изкуство В София Ще Се Открие Изложба На Американската Художничка Сигал Бюсел  - “Разговор С Човечеството”


      На 23 юни /вторник/ т.г. от 18.00 ч. в Националната галерия за чуждестранно изкуство /НГЧИ/ в София ще бъде открита изложба на американската художничка Сигал Бюсел – “Разговор с човечеството”. Организатори на изложбата са Посолството на САЩ в София и Клубът на възпитаниците на Харвард - България.
     Сигал М. Бюсел е млада художничка, която живее и твори в Лос Анджелис, Калифорния. Представя самостоятелни изложби в редица градове в САЩ, Израел, Мексико, Китай. Последната й мащабна изява е в Световния музей на изкуството в Пекин в навечерието на Олимпийските игри.
     В изложбата й в НГЧИ ще бъдат представени голямоформатни творби, които са част от цялостна концепция, представена с допълнителни конструкции и елементи от метал и други материали. В Галерията ще бъде представен и проектът на Сигал Бюсел Жив паметник, осъществен в сътрудничество с известната мексиканска архитектурна група Arditti+RDT.
      Във връзка с изложбата се издава албум на български и английски език „Сигал Бюсел. Разговор с човечеството”, в който е представено творчеството на художничката като отражение на нейните размисли.
      Експозицията ще продължи до 17 юли 2009 г.


Времето