Зам.-Министърът На Културата Димитър Дерелиев Заминава За Азербайджан

Зам.-Министърът На Културата Димитър Дерелиев Заминава За Азербайджан


   Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев заминава на 17 септември за Азербайджан, където ще вземе участие като почетен гост в ХІ-тия Международен филмов фестивал „Изток-Запад”, който ще се проведе в Баку от 17 до 21 септември т. г. Поканата към зам.-министър Дерелиев е изпратена лично от президента на фестивала - известният азербайджански драматург и сценарист Рустам Ибрахимбеков. Престижният международен форум се организира от Съюза на кинематографистите на Азербайджан и Фондация „Сто години световно кино в Азербайджан”.
   На 19 септември в рамките на фестивала зам.-министър Дерелиев ще представи българския филм „Дзифт” на режисьора Явор Гърдев. По време на кино форума от евразийската програма зрителите ще видят общо девет филма българско, руско, унгарско, естонско, полско, чешко, а също и съвместно грузинско-казахстанско производство. За първи път тази година организаторите включват и филми на страни от мюсюлманския свят.
   По време на посещението си в Баку зам.-министър Димитър Дерелиев ще проведе и срещи с представители на ръководството на Министерството на културата и туризма на Република Азербайджан. В хода на разговорите ще бъдат обсъдени перспективите на двустранното сътрудничество в областта на културата и ще бъдат уточнени всички детайли по предстоящото подписване на Спогодбата за сътрудничество в областта на културата между Правителството на Република България и Правителството на Република Азербайджан.



Водещи новини

Времето