България И Швейцария Подготвят Споразумение За Културно Сътрудничество

България И Швейцария Подготвят Споразумение За Културно Сътрудничество


   Министърът на културата Вежди Рашидов, който е на посещение в Швейцария, се срещна днес в Берн с Федералния съветник Паскал Кушпен, ръководител на Федералния департамент по вътрешните работи и бивш Президент на Конфедерация Швейцария. По време на разговора двамата обсъдиха подготовката и конкретните условия за подписване на Споразумение за сътрудничество в областта на културата между двете страни. Срещата между двамата министри е първият официален контакт на високо ниво между правителството на Швейцария и новото българско правителство.





   Министър Вежди Рашидов е на посещение в Швейцария за участие в Срещата на високо равнище на 47-та серия от срещи на Асамблеите на страните - членки на Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/, която ще се състои в Женева на 22 и 23 септември 2009 г. Министър Рашидов ще има специално изказване по време на високия форум.
   В рамките на посещението си в Швейцария министър Вежди Рашидов ще се срещне и с Генералния директор на СОИС д-р Франсис Гъри.


Водещи новини

Времето