През Октомври Т. Г. България Ще Бъде Домакин На Семинар За Национални Съдии, Които Специализират В Областта На Интелектуалната Собственост

През Октомври Т. Г. България Ще Бъде Домакин На Семинар За Национални Съдии, Които Специализират В Областта На Интелектуалната Собственост


   През октомври т. г. в България съвместно със Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/ ще бъде проведен семинар за национални съдии, които специализират в областта на интелектуалната собственост. В него ще участват близо 70 магистрати. През 2010 г. ще се проведе регионален семинар „Управление на интелектуалната собственост в издателската дейност”, също подкрепен от СОИС. Това стана ясно днес от изказването на министъра на културата Вежди Рашидов на Срещата на високо равнище на 47-та серия от срещи на Aсамблеите на страните-членки на Световната организация за интелектуална собственост в Женева.
   Министър Рашидов изрази подкрепата на новото българско правителство за по-нататъшното успешно развитие на СОИС. „България разчита, че и в бъдеще Ръководството на организацията ще сътрудничи активно на държавите-членки при прилагането на правата върху интелектуалната собственост, борбата с пиратството, класифицирането и предоставянето за ползване на патентната информация и др.”, заяви Вежди Рашидов. В словото си той изтъкна важното значение на Меморандума за разбирателство между правителството на България и СОИС.
   На 24 септември /четвъртък/ министър Вежди Рашидов и българската делегация на форума ще се срещнат с Генералния директор на СОИС д-р Франсис Гъри.