Генералният Директор На Световната Организация За Интелектуална Собственост Д-Р Франсис Гъри Прие Поканата На Министър Вежди Рашидов Да Посети България

Генералният Директор На Световната Организация За Интелектуална Собственост Д-Р Франсис Гъри Прие Поканата На Министър Вежди Рашидов Да Посети България


   Министърът на културата Вежди Рашидов и водената от него българска делегация се срещнаха днес в Женева с Генералния директор на Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/ д-р Франсис Гъри. По време на разговора министър Рашидов изрази позицията на новото българско правителство за активно разширяване и задълбочаване на сътрудничеството със СОИС при прилагане на правата върху интелектуалната собственост и борбата с пиратството. Министър Вежди Рашидов покани официално д-р Франсис Гъри да посети България през 2010 г., когато страната ни ще е домакин на Регионалния семинар „Управление на интелектуалната собственост в издателската дейност”, организиран в сътрудничество със СОИС.
    Д-р Франсис Гъри прие със задоволство поканата и отбеляза напредъка на България в защитата на интелектуалната собственост. Той благодари на министър Вежди Рашидов и за активната подкрепа на българското правителство на Програмата за стратегическо преустройство на Организацията.
    Днес е последният ден от посещението на министър Вежди Рашидов и водената от него българска делегация в Швейцария за участие в 47-та серия от срещи на Aсамблеите на страните-членки на Световната организация за интелектуална собственост в Женева.


Водещи новини

Времето