Министърът На Културата Вежди Рашидов Се Срещна Днес С Посланика На Великобритания Стийв Уилямс

Министърът На Културата Вежди Рашидов Се Срещна Днес С Посланика На Великобритания Стийв Уилямс


   Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес с посланика на Великобритания в България Стийв Уилямс. По време на разговорите и двамата изразиха задоволство от положителното развитие на двустранните културни отношения.
   Посланик Уилямс поздрави министър Рашидов за назначаването му на този отговорен пост в българското правителство, както и за избора на Ирина Бокова от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО за поста Генерален директор на организацията. Той представи богатата програма на Британския съвет в България и активната дейност в областта на културата.



   Министър Вежди Рашидов благодари за оказваната последователна подкрепа от британски експерти в процеса на формиране на културната политика на България в периода на присъединяване на страната ни към Европейския съюз и за активното и разнообразно сътрудничество между български и британски културни институции. Той подчерта, че опознаването и сближаването на двата народа е от най-важните предпоставки за положителното развитие на двустранните отношения и изрази надежда, че и британската публика ще има възможност да се запознае с древната и съвременна българска култура. Съществена крачка в тази посока ще бъде откриването на Български културен институт в Лондон през 2010 г., отбеляза министър Рашидов.