Министърът На Културата Вежди Рашидов Изказа Съболезнованията Си На Семейството И Близките На Големия Български Режисьор Христо Писков

Министърът На Културата Вежди Рашидов Изказа Съболезнованията Си На Семейството И Близките На  Големия Български Режисьор Христо Писков


   Министърът на културата Вежди Рашидов изказа съболезнованията си на семейството и близките на големия български режисьор Христо Писков.
    В съболезнователния адрес на министър Вежди Рашидов се казва:

   „С активната си гражданска позиция Христо Писков даде истински пример на колеги и публика, че хубавите филми си струват трудните моменти. Сам или по-често в тандем с Ирина Акташева той подчиняваше умението да превръща кинолентата във вдъхновяваща енергия, която ни кара искрено да вярваме в общочовешките ценности”.
   „Многобройните награди, които получи за цялостния си принос към българското кино, са въплъщение не само на признанието, а и на обичта, която публиката изпитва към него. С блестящия си режисьорски талант той доказа, че за големия творец „Смърт няма”, се казва още в съболезнованието на министър Рашидов.