Министърът На Културата Вежди Рашидов Откри Три Изложби В Бки „Дом Витгенщайн” Във Виена

Министърът На Културата Вежди Рашидов Откри Три Изложби В Бки „Дом Витгенщайн” Във Виена


  Три изложби в залите на Българския културен институт „Дом Витгенщайн” във Виена откри късно вечерта в понеделник министърът на култура Вежди Рашидов. Експозициите – изложба на трима от най-големите български графици Стоимен Стоилов, Захари Каменов и Георги Трифонов, ценна колекция икони от Художествената галерия в Сливен и фотоизложбата „Раждането на Европа – история и реалност” по проект на областната управа на Стара Загора и БТА, са в рамките на проявите на Шестата световна среща на българските медии, в работата на която взе участие и министър Рашидов.






снимки: БТА


  В „Дом Витгенщайн” е тежката кавалерия на българската пластична култура”, каза министър Рашидов при откриването на изложбата. На откриването в препълнените зали на „Дом Витгенщайн” присъстваха Даниела Петрова, председател на Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание, Красимир Велчев, съпредседател на ПГ на ГЕРБ, Йорданка Фандъкова, кмет на София, Мария Неделчева, евродепутат, Ради Найденов, посланик на България в Австрия, областните управители на Стара Загора и Сливен Йордан Николов и Марин Кавръков, Максим Минчев, генерален директор на БТА, проф. Ивайло Мирчев, председател на СБХ, австрийски творци и общественици, както и представители на българската диаспора във Виена.
  По-рано в понеделник в българското посолство във Виена министър Вежди Рашидов награди с най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век”, известния австрийски меценат Хервиг Хадвигер. В своята колекция той има над 700 творби от български художници – картини, малка пластика и скулптури.









Водещи новини

Времето