Благотворителният Концерт „Балканите - Сцена За Хаити” Събра Снощи Огромна Публика В Ндк

Благотворителният Концерт „Балканите - Сцена За Хаити” Събра Снощи Огромна Публика В Ндк


  Благотворителният концерт „Балканите - сцена за Хаити” събра снощи огромна публика в НДК. Събитието се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и министъра на културата Вежди Рашидов. Организира се със съдействието на Малтийския орден и министрите на културата на балканските страни.
   „Важното е, че това, което Кристалина Георгиева направи, това, което Вежди Рашидов направи, това, което ние като правителство можахме да направим, е да накараме всички балкански държави да пеят заедно, концертът да се излъчва едновременно по балканските обществени телевизии, да пускат хората SMS-си и всичко, което се събере, да отиде за пострадалите в Хаити”, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който накрая излезе на сцената заедно с министъра на културата Вежди Рашидов, еврокомисар Кристалина Георгиева и всички участници в благотворителния концерт.
   Министърът на културата Вежди Рашидов подчерта, че „човешката кауза е най-важна. Важно е моралът на обществата, когато в труден момент могат да намерят сили да се обединят и да си помагат един на друг. И това е добрата част от човека.” Министър Рашидов благодари на премиера и правителството, че са застанали толкова категорично зад каузата на творците за Хаити.



   Събраните средства от билети, както и събраните от SMS-си, които пускат зрителите, ще отидат за възстановяване на разрушения кино-театър „Триумф” в Хаити. Изпълнители от 10 балкански страни бяха аплодирани бурно в зала 1 на НДК, като албански артисти стъпваха за първи път на наша сцена.
   Всеки, който желае да помогне, може да продължава да изпраща SMS-си /1,20 лв./ на кратък номер 1262 до 10 юни, за всички мобилни оператори. За по-големи суми до 30 юни 2010 г. в „Уникредит Булбанк” АД/ са открити

БАНКОВИ СМЕТКИ ЗА НАБИРАНЕТО НА СРЕДСТВА С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ЦЕЛ

IBAN № BG73UNCR 70003319655752 – в левове;
IBAN № BG59UNCR 70003619655761 – евро.
BIC UNCRBGSF

Благодарим ви, че сте съпричастни!


  Снимки от концерта вижте тук.
  Фотограф: Виктор Викторов


Водещи новини

Времето