На 1 Февруари В Министерството На Културата Бе Учреден Национален Инициативен Комитет За Отбелязването На 135 Години От Априлското Въстание

На 1 Февруари В Министерството На Културата Бе Учреден Национален Инициативен Комитет За Отбелязването На 135 Години От Априлското Въстание


  Днес, 01.02.2011 г., в залата на „Сцена 17” в Министерството на културата беше учреден Национален инициативен комитет за отбелязването на 135 години от Априлското въстание. За председател на Националния комитет беше избран д-р Тодор Чобанов – заместник-министър на културата. Членове на Националния инициативен комитет за отбелязването на 135 години от Априлското въстание са представители на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерство на финансите, Министерство на отбраната, кметове и заместник-кметове на общини, представители на Регионалните исторически музеи, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий, СУ „Св. Климент Охридски” , Българска национална телевизия, творчески съюзи, фондация „Васил Левски” и граждански организации.
   Националният инициативен комитет обсъди и прие Национална програма за честването на 135 години от Априлското въстание. Документът включва разнообразни дейности на национално и местно ниво, като тази година се предвиждат и прояви в българските общности в чужбина.
   Стремежът на членовете на Комитета е програмата да бъде обогатена с нови форми и инициативи, насочени към детската и младежка аудитория.