Заместник-Министърът На Културата Д-Р Тодор Чобанов Се Срещна С Представители На Управителния Съвет На Асоциацията На Търговците На Произведения На Изкуството

Заместник-Министърът На Културата Д-Р Тодор Чобанов  Се Срещна С Представители На Управителния Съвет На Асоциацията На Търговците На Произведения На Изкуството


    На 15.04.2011 г. в Министерство на културата се проведе среща между зам.-министър д-р Тодор Чобанов, главния директор на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” арх. Георги Стоев, гл. инспектор Мария Тодорова-Симова и представители на Управителния съвет на Асоциацията на търговците на произведения на изкуството.
   Срещата се организира по повод изнесената в медиите информация за трудности при проведения търг на Аукционна къща „Ракурси”. Разговорът премина в тон на разбирателство и добронамереност между страните. Бяха обсъдени затрудненията, които търговците с движими културни ценности срещат при осъществяване на своята дейност.
   Министерството на културата ще отправи препоръка към Комисия по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание за провеждане на среща с Асоциацията, на която да бъде взето под внимание становището и предложенията на търговците на произведения на изкуството между четенията на изменението на Закона за културното наследство.