Съюзът На Българските Художници Благодари На Министър Вежди Рашидов И На Правителството За Прехвърлянето На Собствеността Върху Галерията На Ул. „Шипка” № 6

Съюзът На Българските Художници Благодари На Министър Вежди Рашидов И На Правителството За Прехвърлянето На Собствеността Върху Галерията На Ул. „Шипка” № 6


   В писмо до министъра на културата Вежди Рашидов Съюзът на българските художници изразява признателност за взетото от премиера Бойко Борисов и Министерския съвет решение за собствеността на сградата на ул. „Шипка” № 6.
    От ръководството на Съюза изразяват благодарността си за волята и желанието на оглавяваното от министър-председателя Бойко Борисов правителство да вземе решения, които най-сетне да удовлетворят двете институции, чиито искания за първи път са уважени на най-високо ниво.
    Ръководството на Съюза изразява дълбоката си признателност и подчертава, че министърът на културата Вежди Рашидов има особена заслуга за разрешаването на въпроса за дома-емблема на художниците, тъй като без неоценимата подкрепа на министър Рашидов болезненият казус едва ли щеше да бъде разрешен толкова скоро и по такъв начин.

    Ето и пълният текст на благодарственото писмо от ръководството на СБХ до министъра на културата Вежди Рашидов:

„Уважаеми господин Рашидов,

Съюзът на българските художници научи с огромна радост за взетото решение от Министерския съвет, отнасящо се до окончателното разрешаване на съществуващия от десетилетия проблем между СУ „Св. Климент Охридски” и СБХ, свързан със собствеността на сградата на ул. „Шипка” № 6. С настоящото писмо искаме да изразим благодарността на ръководството на СБХ за волята и желанието на настоящото правителство да вземе решения, които най-сетне да удовлетворят двете институции, чиито искания за първи път са уважени на най-високо ниво. Искаме да Ви уверим, че според нас взетото решение е историческо за културната политика на Република България.

Позволяваме си да се обърнем и лично към Вас, като още веднъж искаме да изразим дълбоката си признателност и да подчертаем, че Вие имате особена заслуга за разрешаването на този въпрос. Убедени сме, че без вашата неоценима подкрепа болезненият за нас казус едва ли щеше да бъде разрешен толкова скоро и по такъв начин. Много и най-искрено се надяваме на бъдещо сътрудничество с Вас и оглавяваното от Вас Министерство, както и от задълбочаване на личните ни и професионални отношения!

С уважение,

Любен Генов, председател на СБХ
Димитър Грозданов, зам.-председател на УС на СБХ по изложбената дейност
Анжело Красини, зам.-председател на УС на СБХ по стопанската дейност
Проф. Десислава Минчева, член на ИБ, зав. международната дейност
Ивайло Дженев, член на ИБ, зав. социалната дейност”


Водещи новини

Времето