Министър Вежди Рашидов Откри В Париж Изложба С Акварели И Рисунки На Владимир Димитров – Майстора, Които Се Показват За Първи Път Извън България

Министър Вежди Рашидов Откри В Париж Изложба С  Акварели И Рисунки  На Владимир Димитров – Майстора, Които Се Показват За Първи Път Извън България


    Министърът на културата Вежди Рашидов откри в обновения салон на Българския културен институт в Париж специална изложба на акварели и рисунки на Владимир Димитров – Майстора, които се показват за първи път извън България.



    „Тази експозиция още веднъж доказва, че България трябва да има високо самочувствие заради големия талант на българските творци. Днес започваме с експозиция на Майстора и ще стигнем до Гран пале, вече договорихме с министъра на културата на Франция г-н Фредерик Митеран представяне на българска изложба в този изключително престижен дворец на изкуството. С уникалните си артефакти България ще влезе и в Лувъра”, каза при откриването на изложбата министър Вежди Рашидов.
    В приветствието си посланикът на България във Франция Марин Райков не скри гордостта си, че талантът на Владимир Димитров – Майстора вече грее в сърцето на френската столица.
    На официалното откриване на изложбата в Българския културен институт в Париж „Владимир Димитров – Майстора. От Рим до Цариград. Акварели и рисунки” присъстваха и Слава Иванова, и.д. директор на Националната художествена галерия, а също и директорът на Народния театър „Иван Вазов” Павел Васев, които са в състава на делегацията, водена от министър Рашидов. Сред гостите на откриването на изложбата с акварели и рисунки на Майстора бяха и много дипломати, както и български и френски творци и интелектуалци.
    Днес, в края на визитата си във Франция, министърът на културата Вежди Рашидов посети град Овер и се поклони на гроба на големия художник Винсент ван Гог /1853-1890/.
  
   Още за тази изложба, както и за други интересни събития в Българския културен институт в Париж, можете да прочетете на официалната страница на БКИ.


Водещи новини

Времето