Министърът На Културата Вежди Рашидов Награди С Отличието "Златен Век” Оперната Ни Прима Красимира Стоянова

Министърът На Културата Вежди Рашидов Награди С Отличието "Златен Век” Оперната Ни Прима Красимира Стоянова


   Министърът на културата Вежди Рашидов награди днес с отличието "Златен век” оперната ни прима Красимира Стоянова. „За мен е изключителна чест да връча най-високото отличие на Министерството на културата на великолепната българска певица Красимира Стоянова за изключителните й постижения в областта на оперното изкуство, тя наистина е много голям талант, с който всички се гордеем”, каза министър Рашидов на официалната церемония, на която българското сопрано получи най-престижната награда на Министерството на културата.
    "Приемам наградата като художествена оценка, аз съм трогната и много развълнувана от това толкова високо отличие. Имам усещането, че сме се хванали ръка за ръка хората на изкуството в България и тези, които го управляват. Това е много хубаво, искам да
продължи", каза Красимира Стоянова. "За първи път получавам в България признание от толкова висок ранг и то е много ценно за мен", сподели певицата.
    "За мен днес е празник. Искам тази толкова талантлива наша певица да приеме наградата „Златен век” като знак на уважение от българската държава и култура", подчерта министър Вежди Рашидов. Той допълни, че ако зависи от него, ордени и медали трябва да се дават именно за изключителен талант и творчески постижения, а не за "прослужени" години.
    Красимира Стоянова пристигна у нас от Виена, където живее, за да представи заедно с диригента Павел Балев на концерт в Софийската опера и балет диска си "Музика на славянските композитори" на 23 април т. г.

   Снимки от церемонията вижте тук.


Времето