Министърът На Културата Владимир Пенев Поздрави Професионалната Общност На Куклено-Театралното Изкуство По Повод Световния Ден На Кукления Театър

Министърът На Културата Владимир Пенев Поздрави Професионалната Общност На Куклено-Театралното Изкуство По Повод Световния Ден На Кукления Театър


   Министърът на културата Владимир Пенев поздрави професионалната общност на куклено-театралното изкуство по повод Световния ден на кукления театър – 21 март.



Снимка: ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - БУРГАС


   В поздравлението на министър Пенев се казва:

 „Уважаеми колеги,
 Скъпи приятели,

  Поздравявам Ви сърдечно по повод Световния ден на кукления театър!
  Кукленият театър е и „голямо”, и „малко” изкуство, но желано от хората на всички възрасти. Днес отново имаме хубав повод да споделим гордостта си, че българският куклен театър е сред създателите и носителите на най-вълнуващите съвременни превъплъщения на този вид специфично и уникално творчество.
   Скъпи колеги от куклено-театралното съсловие, благодаря ви за всичко, което сте направили и ще направите за развитието на общото ни дело. Имаме безкрайна нужда от вашия талант, от вашето неизтощимо въображение и от изкуството, създавано с много труд, но и с много любов. Традициите на българския куклен театър и огромният му потенциал сега не оставят никакво съмнение за доброто му бъдеще.
  В това е и голямата мисия на кукления театър – достигайки до най-малките, да продължава с разумните си опити да влезе в интереса и на възрастните.
  И ако перифразирам заглавието на един фантастичен по образ и въздействие спектакъл, ще кажа: Поезията на театъра е във вашите ръце. Честит празник!”.

 





Водещи новини

Времето