Директорът На Народния Театър „Иван Вазов” Павел Васев Получи Благодарствено Писмо От Президента На Русия Владимир Путин

Директорът На Народния Театър „Иван Вазов” Павел Васев Получи  Благодарствено Писмо От Президента На Русия Владимир Путин


   Директорът на Народния театър „Иван Вазов” Павел Васев получи благодарствено писмо от президента на Русия Владимир Путин. То му бе връчено днес на официална церемония в руското Посолство в София от Н.Пр. Юрий Исаков.
    „За мен е голяма чест и удоволствие да оглася текста на един много сериозен документ, подписан от президента на Руската федерация Владимир Путин. В него се изразява благодарност на директора на Народния театър „Ив. Вазов” Павел Васев за заслугите му в опазването и популяризирането на руската култура и за възстановяването на руските воински мемориали в България”, каза посланикът на Русия у нас Н.Пр. Юрий Исаков.





    Павел Васев благодари за оказаното му внимание и в словото си отбеляза, че за него е било голяма чест и предизвикателство да прекара 6 години в Българския културен център в Москва, където активно е работил за развитието и задълбочаването на българо-руските културни връзки и контакти. Работата в БКИ в Москва ми даде уникалната възможност да се запозная и с новото поколение руски театрални творци и хора на изкуството, отбеляза той. Павел Васев допълни, че и до днес Народният ни театър поддържа едни много добри колегиални отношения с руската театрална общественост. Неотдавна ние с трупата на НТ „Иван Вазов” гостувахме на театрален фестивал в Санкт Петербург с постановката „Лов на диви патици”, припомни още Павел Васев. Той допълни, че изключително много цени своите руски колеги и смята, че традиционните връзки и контакти, които съществуват не само между Народния театър „Иван Вазов” и другите театрални формации в Русия и в България, са и една много добра възможност за нови съвместни културни събития и инициативи, и то не само в театралната сфера.
    В заключение Павел Васев още веднъж благодари на посланика на Русия за оказаната му чест, както и на всички творци, интелектуалци и общественици, които бяха дошли да го поздравят днес на тържеството в Посолството на Русия.
    На церемонията днес в Посолството на Русия присъства и заместник- министърът на културата Деяна Данаилова. На същата церемония председателят на Форум "България – Русия" Светлана Шаренкова бе наградена с орден "Дружба" за големия си принос за укрепването на приятелството и сътрудничеството с Руската Федерация.



Водещи новини

Времето