Министърът На Културата Владимир Пенев Назначи За Началник На Кабинета Си Мира Лазарова

Министърът На Културата Владимир Пенев Назначи За Началник На Кабинета Си Мира Лазарова


   Министърът на културата Владимир Пенев назначи за началник на кабинета си Мира Лазарова.
   Мира Лазарова е журналист повече от 20 години. Завършила е специалност „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
   Започва професионалната си кариера на 19 години като репортер в програма „Хоризонт” на Националното радио. Като студентка прави репортажи за предаването „Актуална антена” на БНТ. Няколко години по-късно става водеща на 4-часовия сутрешен блок „Преди всички”, който по това време е най-слушаното предаване в българския радио ефир.
   През 1997 г. става директор на новините и актуалните предавания на БНТ. В този период специализира в BBC, в телевизионния център към Европейския парламент в Страсбург, в пресофисите на Европейската комисия в Брюксел.
В началото на 2002 г. получава покана от вестник „Дневник” да участва в създаването на приложение за култура и начин на живот и започва да пише собствена страница за мода. Няколко месеца по-късно тя става отговорен редактор на “Weekend Дневник”. След година е главен редактор на “Light” – лайфстайл приложението на вестник „Капитал”, което и до днес остава единственият представител на влиятелните приложения за свободно време в качествената преса.
   За кратко е главен редактор на списание “Ego”.
   През 2008 г. отново се връща към телевизията и става един от създателите на новинарската телевизия “Re:TV” като главен продуцент на новините.
   От края на 2008 г. работи като лайфстайл директор на изданията на “QM Media”, която представя у нас “Amica”, “Max”, “L`Europeo”, “Brava Casa” и “Abitare”.


Водещи новини

Времето