Министър-Председателят Пламен Орешарски Назначи За Заместник-Министри На Културата Велислава Кръстева И Васил Василев

Министър-Председателят Пламен Орешарски Назначи За Заместник-Министри На Културата Велислава Кръстева И Васил Василев


   Велислава Кръстева и Васил Василев са назначени за заместник-министри на културата от министър-председателя Пламен Орешарски.


   Велислава Иванова Кръстева завършва Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” - Плевен. Дипломира се в Нов български университет като магистър по „Политология”, притежава бакалавърска степен по икономика и управление в социално-културната сфера от Югозападния университет „Неофит Рилски”. От 2004 г. е ръководител звено „Връзки с обществеността и пресцентър” на ПП „Движение за права и свободи”. Работила е като говорител и член на Централна избирателна комисия за местни избори и като редактор във вестниците „Монитор” и „Стандарт” и в Дарик радио. В периода март 1999 – август 2001 г. заема длъжността на главен съветник в 38-мо Народно събрание.

   Васил Стоянов Василев завършва езиковата гимназия „Екзарх Йосиф”, гр. Ловеч, магистър „Театрална режисура” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”. В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в гр. Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата (БАРОК). От 2006 г. е директор на Драматичния театър в гр. Ловеч. Владее немски, руски и английски език.