Министърът На Културата Д-Р Петър Стоянович Връчи Една От Наградите В Конкурса За Деца И Юноши На Тема „Обичам Природата – И Аз Участвам”, Проведен В Рамките На Националната Кампания На Мосв

Министърът На Културата Д-Р Петър Стоянович   Връчи Една От Наградите В Конкурса За Деца И Юноши На Тема „Обичам Природата – И Аз Участвам”, Проведен В Рамките На Националната Кампания На Мосв


   За трета поредна година Министерство на околната среда и водите (МОСВ) проведе конкурс за деца и юноши на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Участие в конкурса взеха над 1820 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години с общо 1960 творби. Конкурсът се проведе в следните категории: рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали.
На официална церемония по време на премиерата на новия сборник „Зелени разкази 3” на МОСВ, състояла се вчера следобед в Клуб „Библиотеката” зад НБ „Св. Св. Кирил и Методий“, министърът на културата д-р Петър Стоянович връчи наградата на победителя в конкурса в категория „Разказ”, която бе присъдена на 16-годишния ученик от гр. Пазарджик Стоян Бенев за творбата му „Последен полет”.


    „Нека това отличие да е само началото на твоя полет!” – с тези окуражителни думи министър Петър Стоянович поздрави победителя Стоян Бенев в конкурса за разказ на тема „Обичам природата – и аз участвам”.
    Домакин на официалната церемония бе министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.


    На премиерата на новия сборник „Зелени разкази 3”, която е съвместно издание на Министерството на околната среда и водите и Издателство „Сиела”, присъстваха авторите и издателите на книгата, партньори и приятели на МОСВ. Сборникът стана факт след като за трети пореден път Министерството на околната среда и водите покани 15 изявени съвременни български автори да разкажат „за своите спирки, които са ги отвеждали към природата“. Третият том на сборника „Зелени разкази“ включва творби на Калин Терзийски, Деян Енев, Георги Господинов, Михаил Вешим, Мона Чобан, Албена Стамболова, Силвия Чолева, Елена Алексиева, Стефания Колева, Алек Попов, Владимир Левчев, Валентин Василев, Иван Гарелов, Румен Леонидов и Ива Петрони, написани специално за изданието. Книгата „Зелени разкази“ излиза в тираж от 5 000 броя.