Максим Покровский: България Е Моят Втори Дом

Максим Покровский: България Е Моят Втори Дом


   Министърът на културата д-р Петър Стоянович прие днес в зала ”Колегиум” певеца Максим Покровский, който е в България заедно със съпругата си Татяна и осемгодишната си дъщеря Таисия. „Чувствам България като мой втори дом”, каза по време на разговора роденият в Москва Покровский, чийто дядо е бесарабски българин от българското село Федоровка /Покровка/ в Запорожска област на Украйна.


   Имам намерения да се върна към корените си чрез концерт в България, както и обмислям световната премиера на някой от следващите ми клипове да е оттук, разказа Покровский по време на срещата. Успехите на Покровский и основаната от него група „НОГУ СВЕЛО“ са свързани с хитовете „Московский романс“, „Наши юные смешные голоса“ и др., както и с неговата музика към филми. През 2002 г. Максим Покровский създава песента „Идем на Восток“ към филма „Турецкий гамбит“ по романа на Акунин, спечелил наградата за най-добър саундтрак на МТV Русия през 2006 г. Филмът преминава с успех в Русия, САЩ и Европа. Покровский разказа днес и за съвместната си работа с музиканти от Великобритания, както и с поета Михаил Гуцериев, чиято съвместна песен „Глаза любви“ снима в Лос Анджелис и от началото на тази година се радва на голям успех.


   „Със семейството си обичаме да сме в България”, каза развълнуваният Покровский, който благодари на д-р Петър Стоянович за топлата среща и интереса към неговото творчество.
   Д-р Стоянович подари на малката Таисия албум за България, която обеща да научи български език.


   На срещата на д-р Петър Стоянович с певеца Максим Покровский присъства и Гергана Стоянова - началник на Политическия кабинет на министъра на културата.





Времето