Представяне На Испанска Сцена На Детския Хор „Звездица” – София

Представяне На Испанска Сцена На Детския Хор „Звездица” – София


   Седемнадесет талантливи млади певци от детския хор „Звездици” от София с диригент Лидия Цанева, доставиха огромна радост на много българи и испанци с вдъхновените си изпълнения. Надарени с красиви, чисти гласове и с огромен талант, децата показаха как под ръководството на музикалния педагог г-жа Цанева, с всеотдайност и постоянство развиват своя певчески и музикален потенциал.


   Хорът изнесе концерти под надслов „Планетата Земя – дома за всички” в Мадрид, в салоните на Посолството на България в испанската столица (3 юли) и в Алкала де Енарес, в църквата от ХV век „Санта Мария ла Майор” (4 юли) с подкрепата на кмета на града, г-н Хавиер Бельо. На 7 юли, във Валенсия им предстоеше също голям концерт пред многобройна българска публика.


   Хор „Звездици” е създаден преди повече от 20 години и се радва на дълга и успешна творческа история, през неговата музикална школа са минали близо 3 хиляди млади певци. Репертоарът му включва широк диапазон от песни – класически, български народни, църковни песнопения. Децата са изнасяли концерти не само в България, но и в Австрия, Турция, Чешката република, Унгария, Италия, Швейцария. Последните турнета на хора са в Русия, през 2011 г. и в Канада, през 2013 г. А 2014 г. ще остане в неговата история с успешното турне в Испания – поради изключително добрия прием младите таланти получиха покани от Кметството на Торехон де Ардос и от няколко български асоциации да изнесат отново концерти на испанска земя.



Времето