Министър Вежди Рашидов Заминава На Работно Посещение В Испания

Министър Вежди Рашидов Заминава На Работно Посещение В Испания


   Българският министър на културата ще предложи на своя испански колега страните ни да сключат двустранно споразумение за филмови копродукции

   Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на работно посещение в Испания. По време на визитата той ще се срещне с министъра на образованието, културата и спорта на Кралство Испания г-н Хосе Игнасио Верт Ортега, с когото ще обсъдят предстоящото подписване на новата Спогодба за културно, просветно и научно сътрудничество между двете страни, както и на Програма за сътрудничество в областта на образованието, младежта и културата за периода 2015 – 2018 г.
   Министър Рашидов ще предложи на своя испански колега да обсъдят и възможностите за активизиране и задълбочаване на сътрудничеството в областта на киното, което да се регламентира от Споразумение за филмови копродукции между България и Испания.
   В рамките на посещението си министър Вежди Рашидов ще посети и Толедо, където ще разговаря с директора на Музей „Ел Греко” Хуан Антонио Гарсия Кастро за възможностите за предоставяне на оригинални произведения от колекцията на музея, които да бъдат показани в Националния музеен комплекс в кв. „500” в София. В Палма де Майорка той ще се срещне с председателя на автономното балеарско правителство г-н Хосе Рамон Бауса, с когото ще обсъдят някои конкретни предложения за активизиране на сътрудничеството в областта на културата. Също така са предвидени срещи и с видни колекционери на изобразително изкуство, с които ще се договаря представянето в София на оригинални произведения на Пабло Пикасо и Хуан Миро от техните колекции.



Водещи новини

Времето