Заместник-Министърът На Културата Доц. Д-Р Бони Петрунова Приветства Гостите И Организаторите На "Пролетен Панаир На Книгата", Който Бе Открит Днес В Ндк

Заместник-Министърът На Културата Доц. Д-Р Бони Петрунова Приветства Гостите И Организаторите На "Пролетен Панаир На Книгата", Който Бе Открит Днес В Ндк


   В дните от 19 до 24 май 2015 г. в пространствата на Националния дворец на културата се провежда традиционният "Пролетен панаир на книгата" на Асоциация "Българска книга", част от литературната програма на "Салон на изкуствата".
   Тази година "Пролетният панаир на книгата" ще предложи на многохилядната си публика на над 1 000 кв. м. вълнуваща разходка сред книгите, представени от повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци.
 
  

   В официалното откриване на изложението днес в НДК взе участие и заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова. Тя приветства гостите и организаторите на книжния базар и поздрави всички, които се занимават с издателска дейност. Председателят на Асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров съобщи на откриването, че това е и най-голямото издание на базара, тъй като щандовете с книги вече са на над 1000 кв. метра площ. Като „истински празник” определи старта на Пролетния панаир на книгата директорът на НДК Мирослав Боршош. Той изрази и надеждата си, че след Пролетния базар личните библиотеки на всички ще станат още по-богати.
   В рамките на дните на изложението в НДК - от 10:00 до 20:00 ч., ще се проведат и над 55 интересни събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български автори. Добрата новина за всички читатели и любители на литературата е, че от тази година входът на изложението, което вече заема цели три етажа в НДК, ще бъде свободен, тъй като е премахната входната такса. Много книги ще имат и сериозни намаления, някои - до 50%, обещават организаторите на "Пролетен панаир на книгата" 2015.



Времето