Продължават Проверките По Спазването На Закона За Авторското Право И Сродните Му Права

Продължават Проверките По Спазването На Закона За Авторското Право И Сродните Му Права


 
   През първото полугодие на 2015 г. продължиха проверките на Дирекция „Авторско право и сродните му права” при Министерството на културата в изпълнение на плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на Р. България за ограничаване на интелектуалното пиратство. Бяха извършени проверки по спазването на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ на обекти в няколко града в страната.
   На 07.01.2015 г. и 08.01.2015 г. са проверени 4 обекта, захранени със сигнал от кабелни оператори на територията на гр. Свиленград.
   От 27.01.2015 г. до 30.01.2015 г. бяха извършени масирани проверки по спазването на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ в областта на публичното изпълнение на музикални произведения (озвучаване с музикални изпълнения на запис на търговски обекти) на територията на гр. Банско. Проверени са общо 43 питейни заведения и заведения за обществено хранене и хотели, осъществяващи публично изпълнение на музикални произведения на запис и един обект, захранен със сигнал от кабелни оператори на територията на града.
   Поетапни проверки бяха извършени от 16.03.2015 г. до 26.06.2015 г. на територията на гр. София. Проверени са общо 35 питейни заведения, заведения за обществено хранене и хотели, осъществяващи публично изпълнение на музикални произведения на запис.
   От 17.06.2015 г. до 20.06.2015 г. бяха извършени проверки по спазването на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ в областта на публичното изпълнение на музикални произведения (озвучаване с музикални изпълнения на запис на търговски обекти) на територията на гр. Русе и гр. Силистра. Проверени са общо 38 питейни заведения и заведения за обществено хранене и хотели, осъществяващи публично изпълнение на музикални произведения на запис и един обект, захранен със сигнал от кабелни оператори на територията на града.
   Образувани са административни преписки. При установяване на нарушения на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ на нарушителите се съставят актове за административни нарушения.



Времето