Заместник–Министърът На Културата Доц. Д-Р Бони Петрунова Награди С Отличието „Златен Век” Художника Сава Цоновски На Откриването На Неговата Юбилейна Изложба В Столичната Галерия „Абсент”

Заместник–Министърът На Културата Доц. Д-Р Бони Петрунова Награди С Отличието „Златен Век” Художника  Сава Цоновски На Откриването На Неговата Юбилейна Изложба В Столичната Галерия „Абсент”


      Заместник–министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова награди с престижното отличие „Златен век” – печат на Симеон Велики художника  Сава Цоновски на откриването на неговата юбилейна изложба в столичната галерия „Абсент” миналата вечер.
        В приветствието си на официалното откриване на изложбата на Сава Цоновски, който навършва 90 години и има зад гърба си повече от шест десетилетия изяви като художник, заместник–министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова подчерта, че за всички нас е истинско удоволствие отново да се насладим на творбите на един от най-големите ни акварелисти.
   „Днес Вие отново се представяте пред публиката като вечно търсещ творец, овладял до съвършенство капризната техника на акварела, картините Ви, сякаш нарисувани „на един дъх”, оживяват пред нас, разкривайки безмерната красота на българската природа. Индивидуалният почерк, богатството на изразните средства, неизчерпаемото въображение и майсторство, са безспорно доказателство за Вашия изключителен талант, висок професионализъм и любов към вечната магия, наречена изкуство”, отбеляза в словото си доц. д-р Бони Петрунова и пожела на твореца  здраве, вдъхновение и нови творчески успехи.
    Доц. д-р Бони Петрунова поздрави сърдечно по случай откриването на юбилейната изложба акварелиста виртуоз Сава Цоновски и от името на министъра на културата Вежди Рашидов, като изрази надеждата си експозицията да бъде посетена в близките дни от колкото се може повече ценители на изкуството.


Времето