Заместник-Министърът На Културата Боил Банов Се Срещна Днес С Еврокомисаря По Образование, Култура, Младеж И Спорт Тибор Наврачич

Заместник-Министърът На Културата Боил Банов Се Срещна Днес С Еврокомисаря По Образование, Култура, Младеж И Спорт Тибор Наврачич


  Заместник-министърът на културата Боил Банов се срещна днес с еврокомисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич.

 

  По време на разговора бяха обсъдени въпроси от подготовката на България за председателството на ЕС през 2018 г. Г-н Банов декларира готовността на Министерството на културата да се включи активно в подготовката на 18-месечната програма на трите председателства - Великобритания, България и Естония.

 

  Българското председателство ще бъде съпътствано от богата културна програма. Еврокомисар Наврачич изрази очакване инициативата за обявяването на 2018 година за Европейска година на културното наследство да въздейства положително върху програмата на българското председателство.

 

  На срещата бяха обсъдени и основни моменти от действащия Работен план за култура на Съвета на Европейския съюз за периода 2015-2018 година. Заложените в документа приоритети са актуални за българската културна политика. Заместник-министър Боил Банов запозна еврокомисар Тибор Наврачич с изпълнението на проектите на Министерството на културата, финансирани от европейските фондове през програмния период 2007-2013 година, както и с подготовката за новия програмен период.

 

  В рамките на Втория форум за културно сътрудничество между министрите на културата на страните от Централна и Източна Европа и Китай зам.-министър Банов проведе неформални срещи с министъра на културата на Сърбия г-н Иван Тасовац; с министъра на културата на Литва г-н Шарунас Бирутис, както и с министъра на културата на Албания г-жа Мирела Кумбаро Фурхи.

 

 



Водещи новини

Времето