Предстои Кръгла Маса На Тема „Опазване На Културното Наследство – Мисия Възможна“ В Рамките На Международното Туристическо Изложение „Културен Туризъм 2016” Във Велико Търново

Предстои Кръгла Маса На Тема „Опазване На Културното Наследство – Мисия Възможна“ В Рамките На Международното Туристическо Изложение „Културен Туризъм 2016” Във Велико Търново


          От 14 до 17 април 2016 г. ще се проведе 13-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. Проявата се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.

          В рамките на форума със съдействието на Министерство на културата ще се проведе кръгла маса на Туристически информационен център "Царевград Търнов" и Нов български университет на тема: „Опазване на културното наследство – мисия възможна“. Събитието ще се състои на 14 април (четвъртък) в конферентната зала на Община Велико Търново от 16.30 – 18.30 ч.

          В кръглата маса са поканени да участват г-н Боил Банов, заместник-министър на културата; проф. Николай Овчаров, съветник на министъра на културата Вежди Рашидов; д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” - Столична община, както и експерти от Министерството на културата, Министерство на туризма, от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” и др. За участие във форума са поканени и Българският национален комитет на ИКОМ, Българският национален комитет на ИКОМОС, Асоциацията на българските археолози, Сдружението „Български музеи“, както и директори на музеи от цялата страна.

          За участие в кръглата маса ще пристигнат експерти от Матера, известният италиански град, обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1993 г. - избран за Европейска столица на културата – 2019, заедно с Пловдив.