Министър Вежди Рашидов Ще Е На Кратко Работно Посещение Във Великобритания

Министър Вежди Рашидов Ще Е На Кратко Работно Посещение Във Великобритания


   Министър Вежди Рашидов заминава на кратко работно посещение във Великобритания. В Лондон той ще се срещне с министъра на културата и дигиталната икономика на Обединеното кралство Ед Вейзи. Двамата министри ще обсъдят някои приоритетни теми за Председателството на Съвета на Европейския съюз в рамките на тройката, която включва Великобритания, Естония и България, както и конкретни виждания за политическата програма в областта на културата и аудиовизията, която трите страни заедно трябва да подготвят.

   В рамките на визитата си в британската столица министър Рашидов ще се срещне и с ръководството на Британския музей, за да продължи разговорите за организиране на представителна българска изложба в един от най-известните световни музеи през 2018 г.

    На 20 май една от най-големите концертни зали в английската столица „Кадоган хол“ ще бъде домакин на гала концерт с участието на водещи български музиканти. Това е първото от поредица събития в контекста на подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.



Водещи новини

Времето